Rčení o lásce procházející žaludkem lze podle lékařů vysvětlit i vědecky: „Po dobrém jídle dochází ke zvýšení hladiny řady hormonů. Jednak těch, které potřebujeme ke trávení potravy, ale také těch, které způsobují naší dobrou náladu (působením na nervový systém). Jedná se hlavně o serotonin (ten je nazýván hormonem štěstí) a dopamin (hormon štěstí či též neřesti). Tyto hormony se uvolňují i při emočních stavech (touha, vášeň apod.). Pokud si tyto příjemné pocity spojíme s osobou, která nám toto jídlo uvařila nebo se kterou toto jídlo sdílíme, posiluje to náš vzájemný citový vztah.“
Semináře, kurzy, workshopy, přednášky, besedy, on-line kurzy
Témata:
Vaříme s bylinkami
Vaříme podle ročních období
Divoké byliny v kuchyni
Asie na talíři
Jídlo jako lék
Pečeme na s…
Připravujeme: Vaříme, pečeme, grilujeme s ….. (host)